http://www.kwbmeerhoutcentrum.be

Voorwoord

KWB Meerhout Centrum,

Welkom bij KWB Meerhout Centrum. Het sociale karakter van deze beweging voor iedereen van Meerhout Centrum (en natuurlijk ook van daarbuiten) wordt in de verf gezet door de vele aantrekkelijke activiteiten die door onze hulpvaardige wijkmeesters georganiseerd worden voor jong en oud. Ons team heeft zich net een nieuw jasje aangemeten, neem gerust een kjikje hier links op de pagina naar "ons team" om ons te herkennen in deze digitale wereld.

Soms betreft het specifieke activiteiten, zoals zaalvoetbal - kajak - karting - fiets driedaagse, deze worden echter overvleugeld door gezinsactiviteiten die ruimschoots doorheen onze activiteitenkalender te vinden zijn. Zo zie je er een fietsdag, de kwis, een weekendje uit, een fotozoektocht ('s zomers per fiets en in de winter al wandelend), het paasontbijt, een ochtendwandeling vrolijk naast andere activiteiten zoals bowlen met de hele familie of een leuke kindernamiddag. Zelfs de Sint ondersteunt ons in wat we doen; hij brengt alle kinderen jaarlijks een bezoekje. Naast fietsavonden in de zomer voor zowel de dames als de heren, wordt er ook een ontmoetingsavond voor de dames georganiseerd, net zoals joggen en een heuse viswedstrijd met BBQ. Dit alles vind je hiernaast onder "jaarprogramma" of "activiteiten".

Voor elk wat wils dus, aan echt haalbare prijzen voor iedereen. Te veel om in het kort te beschrijven. Het enige wat wij van jou vragen, is dat je lid wordt, en dat aan €30 voor het ganse gezin. Sorry, daarnaast vragen we toch nog iets, jouw ongebreideld enthousiasme en plezier telkens je deelneemt aan onze activiteiten. Op die manier kunnen we allemaal samen iets betekenen voor onze gedigitaliseerde samenleving. Daarenboven krijg je ook nog maandelijks het KWB magazine thuisbezorgd, de gekende "Raak".

Elke lach die wij op een kindermond kunnen toveren, of een rustig moment dat we de (groot)ouders kunnen schenken, motiveert onze helpers om zich tot het uiterste in te spannen, om jullie, onze leden, van elke minuut die jullie deelnemen aan 1 van onze talrijke activiteiten te laten genieten. Inderdaad, alle medewerkers zijn vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, om de sociale band tussen de mensen hier in Meerhout te versterken. "Kom uit uw Kot" was niet de zoveelste holle slogan, maar had een diepe betekenis; in tijden van snel leven met de i-pad op de ene arm en de laptop in de andere hand met de smartphone dan nog aan het oor, is het noodzakelijk om tot rust te kunnen komen. Tot rust komen door deel te nemen aan onze activiteiten; ontspannen door uw zinnen te verzetten; lachen door het samenzijn met mensen uit de buurt. Daar staan we voor, met het ganse team.

Dat alles mag je dus van ons verwachten, en nog zoveel meer zoals je zal zien eens je lid bent geworden en effectief "uit je kot komt".


Statistieken: Onze KWB opgericht in 1948
Ons team: 12 wijkmeesters waarvan 4 in dagelijks bestuur
Onze leden: 74, maar er is nog plaats voor jou!
Onze activiteiten: voor elk wat wils

Tot gauw!

Roland De Wolf,
Voorzitter KWB Meerhout Centrum.